Over mij

marijke batty

Mensen, en de manier waarop zij met elkaar communiceren, hebben mij altijd geboeid.  Als kind al was ik dol op taal en zingen. Geboren in 1975, opgegroeid in de heerlijke tijd van ver voor de mobieltjes en het internet, met een Nederlandse moeder en een Engelse vader, was ik mijzelf al op jonge leeftijd bewust van de kracht én de onmacht van taal. Ik heb door de jaren heen geprobeerd om mijzelf vooral via de taal, de taal van het verstand, uit te drukken.

Bij communicatie ontstaat echter ook vaker ruis: ‘we spreken elkaars taal niet (meer)’.

Toen ik in 2007 moeder werd van een zoon, werd de gesproken taal, de ratio-taal noem ik het, vervangen door de taal van het hart. Deze hart-taal is een taal zonder woorden, het is de taal van de liefde. Zij is onvoorwaardelijk, intuïtief, zacht en zonder oordeel. Mijn zoon bleek rond zijn tweede jaar tekenen van autisme te vertonen. En met ratio-taal bereikte ik hem nauwelijks. Ik bereikte hem wel op gevoel, observerend, luisterend. Ik sprak vanuit mijn hart naar het zijne. Ik leerde een nieuwe taal. En met deze hart-taal kon ik hem bereiken, écht contact maken.

In deze wereld spreken we vaak te veel, en luisteren we te weinig.

Ik besefte dat ik mijn inzichten wilde gaan delen en ben een opleiding in autisme coaching gaan doen. Gevolgd door een post-HBO opleiding tot autisme specialist.

Mijn wijlen vader, Engelsman, bedacht de naam die ik later met trots in mijn praktijk voer: Hearts 2 Heal.

AUTISME PRAKTIJK HEARTS 2 HEAL

Wat kun je in mijn praktijk verwachten – rijke (levens) kennis en ervaring:

  • Een gediplomeerd autisme specialist (post-HBO niveau)
  • Een gediplomeerd autisme coach (HBO-niveau)
  • Ruim 25 jaar werkervaring als HR-specialist (internationaal, academisch)
  • Diverse trainingen en opleidingen als bijscholing gevolgd (o.a. Polyvagaal therapie, ACT, GeefMeDeVijf, Pillar, Transformatief Coachen, Ikigai, Jungeriaanse psychologie, Narcisme congres, orthomoleculaire geneeskunde, Meditatie, Yoga, Mindfullness).
  • Ruime ervaring binnen het gezinssysteem op het gebied van autisme
  • Ruime ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit
  • Luisteren zonder oordelen
  • Empathisch en professioneel
  • Gevoel en verstand gaan hand in hand