marijke batty

Mensen, en de manier waarop zij met elkaar communiceren, hebben mij altijd geboeid.  Als kind al was ik dol op taal en zingen. Opgegroeid met een Nederlandse moeder en een Engelse vader, was ik mijzelf al op jonge leeftijd bewust van de kracht én de onmacht van taal. Ik heb door de jaren heen geprobeerd om mijzelf vooral via de taal, de taal van het verstand, uit te drukken. Het mag dan ook geen wonder heten, dat ik een achtergrond heb in de (internationale taal) communicatie: van het gymnasium met alle Talen in het pakket, via de Juridische Taal, naar de tolk-verTALer opleiding, tot en met de HR Taal aan toe, waarvan de laatste 15 jaar werkzaam op de (internationale) HR afdeling van de Universiteit Maastricht.

Bij communicatie ontstaat echter ook vaker ruis: ‘we spreken elkaars taal niet (meer)’.

Toen ik moeder werd, werd de gesproken taal, de ratio-taal noem ik het, vervangen door de taal van het hart. Deze hart-taal is een taal zonder woorden, het is de taal van de liefde. Zij is onvoorwaardelijk, intuïtief, zacht en zonder oordeel. Mijn zoon bleek rond zijn tweede jaar tekenen van autisme te vertonen. En met ratio-taal bereikte ik hem nauwelijks. Ik bereikte hem wel op gevoel, observerend, luisterend. Ik sprak vanuit mijn hart naar het zijne. Ik leerde een nieuwe taal. En met deze hart-taal kon ik hem bereiken, écht contact maken.

In deze wereld spreken we vaak te veel, en we luisteren te weinig. Dit breekt soms harten. Oók die van mensen met autisme. Ik besefte dat ik mijn inzichten wilde gaan delen: de taal van het hart delen met mensen. Om zo harten te gaan helen. Harten van mensen met autisme te helen.

Mét gezond verstand, maar vanuit het hart! En zo is mijn praktijk Hearts 2 Heal geboren.

Daar word ik blij van 🙂

Ik word blij als ik bij mensen spanningen kan wegnemen. Ik vind het een uitdaging om met mensen op zoek te gaan naar hun ware zelf, hun eigen ik (je). Mensen (weer) lekker in hun vel laten zitten, dáár word ik blij van. 

Verder word ik blij van de natuur, lezen, schilderen, yoga en zingen!